Bebeklik dönemi, gelişimleri anlamında tüm hayatına etki edecek derecede önem arz etmektedir. Gelişimlerini sağlıklı ve verimli bir şekilde sağlamaları için 5 duyu organını da kullanmaları gerekirken, teknolojik cihazlar ve ekran ile tanışan çocuklar bu duyu organlarından bazılarını kullanmaktadır. Sonuç olarak beyin gelişimi istenilen seviyelere ulaşmamaktadır.
Bebek göz sağlığı için de son derece olumsuz etkilere sahip olan ekranlar, özellikle akıllı cihazların hem yakından kullanılması hem de parlak ışıklı olmasından dolayı göze ciddi zararlar vermektedir. Bu ekranların kullanım sıklıklarıysa, sağlanan içerikten dolayı günden güne artış göstermektedir. Bebek ve çocuk bireylerin bu içeriklere karşı gösterdiği ilgi, onları bu ekranlara bağımlı hale getirmektedir. Burada en sık yapılan hatalardan birisi de ebeveynler tarafından bu tarz cihazların farklı amaçlarla kullanılmasıdır.
Örneğin; yemeğini yemek istemeyen bir çocuğa tablet gibi teknolojik cihazlar verilerek oyalanması sağlanmaktadır. Bu sayede rahat bir şekilde yemek yedirme ve istenilen bir şeyi çocuğa yaptırma kolaylıkla gerçekleşmektedir. Bu da çocukların ekranlarla ve sunulan içeriklerle tanışmalarını sağlayarak, onlar için asıl önemli olan oyun ve oyuncak kavramlarından uzaklaşmasına sebep olmaktadır.
Bebeklerin erken dönem gelişimlerinde teknolojik cihaz ve ekran kullanımı günümüzde birçok ebeveynin yaptığı bir şeydir. Teknolojik cihazların kullanımın öğrenilmesi modern çocuklar için gereklidir. Her şeyde olduğu gibi ekran kullanımında da ölçülü olunmalıdır. Farkındalık sahibi olunmadan yapılan her uygulama çocukta hasara yol açabilir. Bebeklerin sağlıklı bir gelişim sergileyebilmeleri ebeveynlerine bağlıdır. Ebeveynin yaklaşımı doğru bir çizgide ilerlemezse istenmeyen sonuçlar doğar.